Jaimee Harris – Red Rescue

Vorige week zag ik een indrukwekkend en intiem optreden van Mary Gauthier. Het draaide vooral om haar laatste album Rifles & Rosary Beads
waarop ze het nu eens niet heeft over haar eigen getroebleerde verleden maar over de mentale oorlogswonden van Amerikaanse veteranen. Minstens zo boeiend was het voorprogramma van de 28-jarige Jaimee Harris uit Austin. Haar debuutalbum Red Rescue is net uit en het heeft even geduurd voordat het zo ver was. Harris wilde eigenlijk altijd al muziek maken maar werd gehinderd door het consumeren van te veel alcohol en cocaïne en een paar verblijven in de gevangenis. ‘The normal way of growing up in The States’ zei Harris gekscherend over deze periode. Maar zo leuk was het natuurlijk helemaal niet, het roer moest radicaal om. Harris had het geluk dat ze in het vizier was gekomen van Jimmy LaFave en Betty Soo die haar hielpen met het schrijven van liedjes. Ze werkte mee aan de laatste twee albums van LaFave en hij heeft nog net voor zijn dood het titelnummer “Red Rescue” als duet met Harris kunnen inzingen. Jaimee Harris heeft met Red Rescue een veelbelovend debuut afgeleverd. De tien liedjes begeven zich in de vele varianten van het rootsgenre, het een wat meer rockend, het ander iets meer ingetogen. Harris bezweert in mooie, persoonlijke teksten haar demonen ( “Depressive State”, “Snow White Knuckles”, “Red Rescue”). In “Catch It Now” beschrijft ze hoe ze na al die ellendige jaren nu haar kans grijpt en vol voor de muziek gaat. En dat doet ze met hart en ziel. Haar stem is nog net niet smekend, ik zou het eerder smachtend willen noemen of overtuigend. Harris méént voor de volle honderd procent wat ze zingt en dat is prachtig om te horen. En ook om te zien, ik zag een optreden van een breekbare vrouw die beseft dat ze een tweede kans in het leven heeft gekregen. Red Rescue is een bevlogen en imponerend debuutalbum van deze getalenteerde singer-songwriter die lang genoeg op haar kans heeft gewacht en deze nu gretig met beide handen aanpakt.

Ruby White Records

File: Jaimee Harris – Red Rescue
File Under: Overlever
File Facebook: [Jaimee Harris op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jaimee Harris]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top