Town Of Saints – Celebrate

Het derde album van het Groningse Town Of Saints mag dan wel Celebrate heten, Harmen Ridderbos en Heta Salkolahti kijken me vanaf de albumhoes niet echt feestelijk aan. De blik is ernstig, bezorgd wellicht. Het is dan ook uitgekomen na een roerige tijd. Na het tweede album No Place Like This had Town Of Saints een heel druk jaar met veel optredens. Slopende tijden die leidden tot bezinning waarna ze bijna het bijltje er bij neergooiden. Het keerpunt kwam toen Harmen en Heta weer, net als in het begin, als duo een aantal optredens deden. Dit inspireerde ze om toch door te gaan. De elf songs op het nieuwe album zijn, met Harmen en Heta als duo in het achterhoofd, geschreven met de focus op gitaar, (samen)zang en viool. Hoe zal men zich gedragen als het eind van de wereld aanstaande is? Dat is het centrale thema op Celebrate. Daarmee wordt ook metaforisch het einde van de chaotische en onzekere tijd die aan het album voorafging bedoeld. De nummers zijn dan ook ietwat ingetogener en minder uitbundig dan we van Town Of Saints gewend zijn. Terug naar de basis (roots) en minder rock op Celebrate. “Weeds” en “Rise Up” leunen zelfs een beetje tegen de country/roots aan. “Up In Smoke”, “Oscillate” en “Six Feet Under” zijn echter wel weer uitbundige folkrockers die we van Town Of Saints gewend zijn. Met de gedreven zang van Harmen en het mooie vioolspel van Heta als leidraad kan Town Of Saints je de tent uit rocken maar ook boeien wanneer ze wat meer gas terugnemen. Dat levert een album op met goede liedjes waarin ook echt wat gezegd wordt. Na grondige zelfreflectie is gelukkig besloten om door te gaan. Het leven is niet altijd makkelijk maar vaak genoeg mooi en het waard om gevierd te worden. Town Of Saints kan dat als geen ander.

Snowstar Records

File: Town Of Saints – Celebrate
File Under: Herstart
File Facebook: [Town Of Saints op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Town Of Saints]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven