JC Duffhues – The Village

Vier jaar geleden verscheen er voor het laatst werk van Niels Duffhues. Nu is hij terug onder de naam JC Duffhues. De muziek die gebracht wordt is typisch Duffhues: zwaar van karakter. Op de – u leest het goed – cassette The Village is Duffhues met zijn zware donkere stem te horen, slechts ondersteund door zijn gitaar. Het geluid drukt je als het ware naar achteren om je verstijft van angst te laten luisteren. The Village gaat over een rechter die onderweg is naar een dorp waar een moord is gepleegd. Ook geen reden tot vreugde. Maar ik heb Duffhues altijd intrigerend gevonden. En dat is hier niet anders. Ik ben blij dat hij terug is al kent deze release een EP-lengte en dus snel afgelopen. De cassette is overigens ook als download verkrijgbaar. Maar de opnames zijn origineel op cassette opgenomen en qua geluidskwaliteit is het geen noodzaak. The Village is trouwens van subtiel artwork voorzien door Nikki Nijsten.

Eigen Beheer

File: JC Duffhues – The Village
File Under: Spooky

File Social: [Bandcamp]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top