Roos Blufpand – Kleed Me Uit

‘Ik wil meer, Maar stroom al over, Dansen, strelen, lakens, kussens, Zachte druppels op het raam’, zomaar een begin van een van de veertien liedjes die het album Kleed Me Uit van Roos Blufpand hebben bereikt. In dit geval komt het van “Ontplof”, de single die vooraf aan het verschijnen uit werd gebracht. Nu is Roos Blufpand voor File Under geen onbekende, maar ze is hier zichzelf weer aan het uitvinden. Ze had de nummers zingend van achter haar piano kunnen brengen, maar er is iets gebeurd met het geluid. Er klinkt een diepe bas en de muzikale wendingen zijn verrassender dan voorheen. Marnix Dorresteijn – productie en arrangementen, maar ook gitarist, synths en nog veel meer – , David Hoogerheide – productie en mix, maar ook synts – en nog een aantal muzikanten leveren een indrukwekkende bijdrage. Er wordt niet voor de makkelijkste weg gekozen en tóch klinkt het nergens geforceerd. De teksten zijn van een hoog niveau en graven in de soms duistere ziel (“Kleed Me Uit”) van Roos Blufpand. Toch voelen ze als een warme deken om je heen en wil je met haar meehuilen. Prijsnummer is “Dus Hij Zei” waar de stem van Gregory Frateur (Dez Monza) haar tegenpool is. Het verdient het wat mij betreft om een grote hit te worden. “Ik Weet Dat Dit Niet Helpt” is ook te vinden op het vorig jaar verschenen album van Paul de Munnik waar Roos op meezingt, maar op dit album heeft ze hier een eigen draai aangegeven. Ik heb van voor naar achteren van dit album genoten. Ik hoop echt dat ze opgepikt wordt en dat we nog veel van haar gaan horen.

Eigen Beheer/Lab Music

Ze is de komende tijd op de nodige podia te zien 9 februari TivoliVredenburg Utrecht, 15 februari Luxor Live Arnhem, 16 februari Hedon Zwolle, 22 februari Metropool Hengelo en 1 maart Melkweg Amsterdam.

File: Roos Blufpand – Kleed Me Uit
File Under: Voelen dat het goed komt

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven