Doug Paisley – Starter Home

Dat zul je altijd zien. Beweer ik in mijn vorige stukje nog dat succes bijna automatisch gegarandeerd is bij Canadese artiesten en dan zorgt Doug Paisley uit Toronto er voor dat deze stelling toch geen 100% score geeft. Niet dat zijn vierde album Starter Home slecht is, maar het heeft me geen enkele keer op wat voor manier dan ook geraakt. Mijn verwachtingen waren misschien ook wel wat te hoog, want naast dat Paisley dus Canadees is, eindigde hij met Starter Home ook hoog in menig jaarlijstje van 2018. Het album bevat negen singer-songwriterliedjes. Best fraai maar eigenlijk ook niet meer dan dat. Als ik een nummer als “No Way To Know” hoor ben ik nog wel aangenaam verrast, dat is gewoon een mooi, verstild liedje. Maar zo kabbelt het vervolgens rustig door. Paisley klinkt als een singer-songwriter uit de jaren ’70, Gordon Lightfoot is een naam die me invalt. Het helpt niet dat Paisley een weliswaar goede, maar vrij neutrale stem heeft. Iets meer passie en zeggingskracht had de liedjes beter kunnen doen klinken. Starter Home is zeker geen slecht album maar onderscheidt zich voor mij op geen enkele manier van het grote aanbod van singer-songwriters.

No Quarter

File: Doug Paisley – Starter Home
File Under: Voldoende
File Facebook: [Doug Paisley op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Doug Paisley]

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven