The Lemonheads – Varshons II

Ja hoor, ze zijn er nog steeds: The Lemonheads. Althans qua naam. Van de oorspronkelijke bezetting is alleen voorman Evan Dando over. Het laatste wapenfeit was uit 2009 met een coveralbum getiteld Varshons. Anno 2019 is er dus eindelijk weer een nieuwe release en dat is Varshons II, – jawel – wederom een coveralbum. Ooit schreef Dando zelf fijne songs, maar die tijd is kennelijk geweest. Het hoogtepunt van The Lemonheads, begin jaren negentig, ligt ook al een tijdje achter ons. Aan zijn zijde heeft hij Chris Brokaw (Codeine) en Jeff Mercel (Mercury Rev). Indien nodig is er nog een prettige tweede stem van Marciana Jones. De keuze van de nummers ligt niet altijd voor de hand met nummers van Paul Westerberg (“Things”), Yo La Tengo (“Can’t Forget”) en Bevis Frond (“Old Man Blank”). Andere nummers zijn bekender zoals nummers van The Eagles (“Take It Easy”), Nick Cave (“Straight To You”) en The Jayhawks (“Settled Down Like Rain”). In z’n totaal vormt Varshons II een prima geheel. En ja, ik had liever eigen nummers gehoord, maar als het dan niet anders kan is dit toch een goed alternatief. Het is in ieder geval een boeiende plaat geworden. Mocht je het minder vinden, dan was deze plaat in ieder geval weer een reden om naar ons land te komen. Op 21 feburari staan ze in TivoliVredenburg te Utrecht.

Fire Records

File: The Lemonheads – Varshons II
File Under: Evan Dando covert voort

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

The Originals:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven