Eric Gales – The Bookends

De laatste aangekondigde grote namen van het Holland International Blues Festival (HIBF) waren Van Morrison en Eric Gales. Huh? Had ik even gemist dat Eric Gales een stap naar de Eredivisie had gezet? Dat blijkt mee te vallen als ik het speelschema van het festival zie met een plaats eerder op de dag, maar toch is Gales een artiest die in opkomst is en de blues van vandaag een gezicht geeft. Als ik zijn recente release The Bookends draai dan heb ik het gevoel dat hij niet helemaal weet hoe het aan te pakken. Met name als het er allemaal een beetje te dik rechttoe-rechtaan aan toe gaat in de cover van “With A Little Help From My Friends”. Het nummer is per definitie al overbodig na de uitvoering van Joe Cocker, maar als dan ook nog Beth Hart mee blèrt dan begrijp ik niet dat hij haar niet nuttiger inzet door haar een break in het geweld te laten zijn. Maar goed, het begon allemaal prima in “Intro” waar je hoort waarom Eric Gales tot een van de betere bluesgitaristen van deze tijd wordt gezien. Hierna gaat de blues funken in “Something Gotta Give” waarop B. Slade te gast is. Dat gaat verder op “Whatcha Gon’ Do” waar ik aan Living Colour moet denken, maar waar nu de drums veel te veel op de voorgrond treden. Zonde. “It Just Beez That Way” bevalt me beter: klein beginnen, af en toe gas erop, en ondertussen zorgen voor een lekker funky nummer. In “How Do I Get You” lijkt het wel Lenny Kravitz. Tja, zo kan ik wel doorgaan. Er is zeker wel wat te genieten op The Bookends, maar als totaalalbum is het te wispelturig. Hopelijk is zijn liveset wat consequenter en beter van opbouw. Zou zonde zijn als je alléén een zondagkaart hebt voor HIBF en Gales dan tegenvalt. En je er dan achter komt dat Van The Man al op zaterdag heeft gespeeld.

Provogue / Mascot Records

File: Eric Gales – The Bookends
File Under: Waar gaat deze bluesrocker naartoe?

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven