Malford Milligan & The Southern Aces – Life Will Humble You

Geregeld zit ik te neuzen in de agenda’s van concertzalen. Ik zal eerlijk zeggen dat ik steeds meer artiesten niet ken. Vaak zijn het artiesten in genres die me niet interesseren, maar stiekem voel ik me oud worden. Ik veer echter op als ik de naam Malford Milligan & The Southern Aces zie. Oei, hun laatste cd van deze Amerikaan (Austin) ligt al een tijdje nog op een stapeltje te wachten op een recensie. De aankomende optredens lijkt me een goede reden om deze toch maar eens even naar voren te halen. Als ik dan Life Will Humble You opzet, is er ook alle reden om me oud te voelen. De stem van Milligan heeft het nodige van Otis Redding, de held die al heel lang niet meer onder ons is. Qua genre heeft Milligan hier voor de soul gekozen, het label Stax lijkt niet ver weg. Dat begint al meteen in opener “I’m Glad To Do It” geschreven door Homer Banks en Johnny Keyes, bekend van het eerder genoemde label. Of verderop door de keuze van “Slow Train” geschreven door Steve Cropper en William Bell. Maar belangrijker is de keuze van de muzikanten die van wanten weten en een perfecte begeleidingsband zijn. Het blijkt een Nederlandse band te zijn met onder andere gitarist Eric van Dijsseldonk en organist/pianist Roel Spanjers. Life Will Humble You telt naast zes covers ook zeven nummers van de hand van Milligan. Hoe goed ook allemaal gedaan, ik mis net wat gedeelten die eruit spatten. Misschien door een blazerssessie toe te voegen, misschien met een net wat meer uptempo-nummer. Maar ik voel me een oude zeur en bedenk dat we blij mogen zijn dat er nog zulke muziek gemaakt wordt en dat dit dan ook nog live te zien is in ons land.

Stagger Lee Records / Royal Family Records

Malford Milligan & The Southern Aces kun je komende dagen in Nederland bewonderen: 2 maart Allemanswaard Amerongen; 3 maart Cafe De Cactus Hengelo; 5 maart Doornroosje Nijmegen; 7 maart Cafe Ut Midde Blerick; 8 maart ’t Beest Goes; 10 maart Rozenknop Eindhoven.

File: Malford Milligan & The Southern Aces – Life Will Humble You
File Under: De Stax-Soul leeft voort

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven