Mummy’s A Tree – Grenadine

Beeld is dwingend en dus zit ik met een half oog naar Pinkpop op tv te kijken. Pinkpop bestaat 50 jaar en er is nu een uitzending met een concert van Coldplay. De band is megapopulair, maar had er mijns inziens na twee albums mee moeten stoppen. Ik besluit het geluid af te zetten en eens naar een net verschenen EP van Mummy’s A Tree te luisteren. Grenadine heet het schijfje met de herkenbare rode hoes. Mummy’s A Tree was al in 1996 actief en leek een stille dood gestorven, maar vorig jaar was er met een heus album weer leven in de brouwerij. En nu dus een EP dat vier tracks kent. De indie van het kwartet is psychedelisch uitgesponnen en werkt naar een hoogtepunt toe. Het aalgladde van een Coldplay wordt (gelukkig) gemeden. De stem van Stefan van de Berg gaat af en toe tot het randje, maar nergens over de schreef. De nummers zijn grotendeels live opgenomen in de Nijmeegse Galloway Studio en dat was een goede keuze. Opener “Air Pocket” neemt je mee in een meer dan vijf minuten durende trip waarbij je opgepakt wordt en mee mag zweven op heerlijk gitaarspel en zang waarbij de rest ervoor zorgt dat je niet al te hard landt als het afgelopen is.. Op het aansluitende “These Hands” is het niet anders, maar gaat het er wat ruiger aan toe. Dit gitaren mogen brullen, de zang mag over de top en ik kan me zo voorstellen dat dit wat wenkbrauwen laat fronsen. Ik vind het prima. In “Face Wash” lijkt de rockabilly zijn intreden te doen. Prima nummer, maar ik vind het een sfeerbreak die mij niet zo bevalt. Na nog geen drie minuten is het echter voorbij en gaan we ‘ouderwets’ trippen in het tien minuten durende Grenadine. Wat mij betreft de mooiste track en geweldige afsluiter waar al het moois in de muziek van Mummy’s A Tree weer samenkomt. Coldplay is ondertussen afgelopen en is via Mumford & Sons overgegaan naar Radiohead. Ik bedenk me dat het maar oneerlijk verdeeld is op deze wereld. Mummy’s A Tree verdient een groot podium of op zijn minst een tour met die laatste band.

Eigen Beheer

File: Mummy’s A Tree – Grenadine
File Under: Terug aan het front

File Social: [Twitter]
https://www.youtube.com/watch?v=hBK4EimjKOc