Ona – Full Moon, Heavy Light

Hoe mooi is het als je met je vrienden met wie je bent opgegroeid een bandje begint? De vijf mannen van Ona uit Huntington, West-Virginia, is zo’n vriendenclub die in 2015 een band werd en zich noemden naar het kleine plaatsje Ona dat vlakbij Huntington ligt. In 2016 brachten ze het debuutalbum American Friction uit dat goed ontvangen werd in het thuisland. Opvolger Full Moon, Heavy Light komt uit op het Hickman Holler label van countryzanger Tyler Childers. Verwacht echter geen countryplaat, de muziek op het tweede album van Ona zou je kunnen omschrijven als indierock met een seventies-sausje. Het begint meteen al lekker in opener “Summer Candy” dat een aanstekelijke oorwurm is met een zwoel gitaarloopje. “Young Forever” en “Pennyroyal” zouden zo Westcoastpopliedjes uit de jaren zeventig kunnen zijn. “Golden Highway Deserter” is dan weer een fijne indierocker en “True Emotion” en “Allison In The Grass” zijn weer twee perfecte popliedjes. In “Quito” wordt afgesloten met een orgelsolo, overgaand in een gitaarsolo. Het leuke aan dit album is dat de sound heel laid-back is waardoor het heerlijk wegluistert. Dat maakt van Full Moon, Heavy Light een prima gevarieerde plaat die het goed zal doen bij lome zomerdagen en mooie zonsondergangen.

Hickman Holler

File: Ona – Full Moon, Heavy Light
File Under: Relaxed
File Facebook: [Ona op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Ona]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven