Outer Spaces – Gazing Globe

Cara Beth Satalino, beroepshalve opererend onder de naam Outer Spaces, besloot in een periode dat het even niet zo lekker liep in haar relatie haar onzekerheden en angsten aan te gaan pakken door elke dag te mediteren en een song te schrijven. De muzikante uit Baltimore schreef tien liedjes die tezamen haar tweede album Gazing Globe vormen. De relatie met Chester Gwazda, mede-producer en bandlid van Outer Spaces, eindigde en Satalino vond zichzelf terug. Het is fijn dat het werken aan Gazing Globe louterend heeft gewerkt voor Cara Beth Satalino. Ik kan niet zeggen dat het luisteren naar het album hetzelfde effect heeft. Het album trapt af met “I See Her Face” wat in de beginmaten doet denken aan “Dreams” van Fleetwood Mac. Dezelfde lome, en dromerige sfeer klinkt in alle tien songs op het album door. Ze klinken echter kaal en eenvormig, alsof het nog demoversies zijn. Dat kan zo zijn charme hebben en je kunt het lo-fi of indie noemen. Welk etiket je er ook op plakt, Satalino is mij na een nummer of drie kwijt. Het album dreutelt maar voort en weet geen enkel moment mijn oren te spitsen. Fijne muziek voor op de achtergrond of om bij te werken, meer kan ik er niet van maken.

Western Vinyl

File: Outer Spaces – Gazing Globe
File Under: Ene oor in..
File Facebook: [Outer Spaces op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Outer Spaces]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven