Visible Cloaks, Yoshio Ojima & Satsuki Shibano – Serenitatem

De krochten van YouTube barsten van de geripte LP’s. Ik bedoel van die vergeten jaren zeventig-parels, met veelal <bevreemdende hoezen. Ze lijken in hun eigen tijd al gesmeekt te hebben om cult te worden, en inmiddels is het zover. Onder deze curiositeiten bevinden zich ook platen vol ‘plantengroei’-muziek, soms letterlijk zo bedoeld. Ik moest eraan denken bij het beluisteren van Visable Cloaks, een Amerikaans tovenaarsduo, dat op Serenitatem samenwerkt met de Japanners Yoshio Ojima en Satsuki Shibano. Tezamen maken de nieuwe vrienden muziek als een potje Pokon. Verraderlijk drogerend, waarbij stiekem toch fotosynthese in werking treedt. Jammer genoeg is het grafisch concept erg, nou ja, precies dat, conceptueel. Men mikt met de hoes duidelijk op serieuze avant-garde, en lardeert de ambient met wat diepzinnige tekeningen en verbale bespiegelingen. Zo word je nooit cult, terwijl precies daar – voor mij althans – de kracht van deze lieve plaat ligt. Een en ander zweeft vandaag allicht aan het merendeel der fysieke massa voorbij, maar anno 2045 gaat een nieuwe wereld voor onze virtuele medemensen (en medewezens) opbloeien. ‘Toi avec moi’, fluisteren ze zelf al. Even helemaal weg, zonder eigen land.

Rvng Intl

File: Visible Cloaks, Yoshio Ojima & Satsuki Shibano – Serenitatem
File Under: Plantaardige sereniteiten
File Audio: Bandcamp

Een reactie

  1. Pingback: Joni Void – Mise En Abyme – File Under: New Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven