Rachel Sermanni – So It Turns

Eigenlijk lag er nog een stapeltje cd’s voor me klaar om beluisterd en besproken te worden. Dat kan even wachten want ik wil graag aandacht vragen voor So It Turns, het derde album van de Schotse Rachel Sermanni. Ruim vier jaar geleden maakte ik kennis met haar muziek middels haar prachtige tweede album Tied To The Moon. Haar ‘folk-noir’ viel me toen al meteen op door de eigenzinnigheid en pracht van haar liedjes. En dat is niet anders op So It Turns. Er zijn vele singer-songwriters maar het is de kunst om te boeien en dat doet Rachel Sermanni al meteen vanaf de eerste noot. Voorafgaand aan de opnames verbleef Sermanni in een boeddhistisch klooster aan de rand van Schotland om te reflecteren op vragen over persoonlijke verlangens en grotere zaken als de Brexit, Trump en de vluchtelingencrisis. Het album werd opgenomen in de Jazzanova studio’s in Berlijn en geproduceerd door Jazzanova’s Axel Reinemer. Ze wordt begeleid door Duits/Britse muzikanten die voornamelijk jazz spelen. En dat is te horen want buiten dat er uitmuntend gemusiceerd wordt klinkt er geen noot teveel of te weinig en geeft het de liedjes een licht jazzy tintje. Dat levert prachtige liedjes op zoals opener “Put Me In A River”, “What Can I Do” en “If I” waarin ze verhaalt over de (levens-)vragen waar ze antwoord op probeerde te krijgen in het klooster. Sermanni zingt schitterend en haar liedjes zijn dat ook, maar worden nergens voorspelbaar door subtiele en verrassende wendingen en de spannende en dienende begeleiding van de topmuzikanten. Neem nu een klein liedje als “Namesake”, de muzikale begeleiding is hier zó subtiel maar tevens zó passend. Je kunt bijna een speld horen vallen en ik ben van de eerste tot laatste noot geboeid. “Wish I Showed My Love” nam Sermanni alleen op toen de band even pauze had en ook solo lukt het haar om haar verhaal te vertellen. So It Turns is een schitterend album waarop Rachel Sermanni in tien parels van liedjes haar persoonlijke verlangens en meningen verkent. Van uitzonderlijke klasse.

Eigen Beheer

File: Rachel Sermanni – So It Turns
File Under: Betoverend
File Facebook: [Rachel Sermanni op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Rachel Sermanni]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven