Ohtis – Curve Of Earth

Soms denk ik wel eens dat ik de popmuziek wel heb gehoord, maar zo af en toe duikt er toch release op die indruk maakt. Dit is nu het geval met Curve Of Earth van Ohtis. Het Amerikaanse Ohtis (Normal, Illinois) heeft als belangrijkste troef Sam Swinson die door een diep dal ging met zijn verslaving aan heroïne. Inmiddels schijnt een en ander weer onder controle te zijn en pakte hij de banddraad weer op met zijn makkers Nate Hahn en Adam Pressley. Op hun debuut – daar was het eerder nog niet van gekomen – bezingt Swinson de dalen. Toch kent de donkere americana – die je in de hoek van Bonnie ‘Prince’ Billy zou kunnen plaatsen – een luchtige bovenlaag door de stem die soms ook wel wat heeft van Paul Simon of Stuart Murdoch (Belle and Sebastian), de heldere productie en de teksten. Na een halfuur is het echter voorbij. Kennelijk was alles gegeven. Ik ben dan ook benieuwd of er nog een vervolg komt en of die dan deze even diep gaat.

Full Time Hobby

File: Ohtis – Curve Of Earth
File Under: De heroïne voorbij

File Social: [Bandcamp] [Twitter] [Facebook] [Instagram]

https://www.youtube.com/watch?v=tpUnYvCCXQg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven