Boogie Beasts – Deep

Begin dit jaar kwam dit album Deep al uit. Het is het tweede album van het Belgische kwartet Boogie Beasts. Boogie Beasts maakt rauwe elektrische Chicago blues en is het broertje van The Black Keys die nog wars is van alle moderniteit. Het schuurt, het piept, het gaat diep in je ziel, kortom muziek waar ondergetekende een groot zwak voor heeft. Muziek waar bij ons op de zwaar in concepten denkende radiostations geen ruimte meer voor is. Vandaar toch maar even dit stukje, want Deep is een plaat die écht wel gehoord moet worden. Opvallend is de grote rol van de mondharmonica die hier genadeloos bediend wordt door Fabian Bennardo. Prachtig.. Het geluid is mooi helder alsof de leden een plekje gezocht hebben in je woonkamer, voor je neus aan het musiceren zijn met respect voor elkaar. Tien tracks telt deze schijf en ze zijn allemaal van eigen hand, terwijl een enkele cover in dit genre wel voor de hand ligt. Liefhebbers van John Lee Hooker tot ZZ Top, check dit!

Naked

File: Boogie Beasts – Deep
File Under: Duivelsmuziek

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

https://www..youtube.com/watch?v=j7WZL-bz8Gc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven