The Jackets – Queen Of The Pill

Zwitserland, de bakermat van de rock ‘n’ roll, menig muziekliefhebber zou je voor gek verklaren. Toch is Zwitserland het thuisland van Voodoo Rhythm Records, hun platenbaas Reverend Beatman en menig garagerockband. Met The Jackets is het niet anders en Queen Of The Pill is hun vierde release. Ondanks dat alles van Voodoo bij mij meteen mijn oren doet spitsen is dit trio langs mij heengegaan. En dat was niet zo handig, want wat een opwindende muziek maken ze. Het is zo catchy als The Sonics, maar dan met Grace Slick op zang. De liedjes zijn aanstekelijk en dansbaar en worden vol overgave, inclusief een niet te versmaden rauwe rand gebracht. Tekstueel ook even quoten (“Losers Lullaby”): ‘You wanna take me to your funeral, I put your flowers in the urinal’. Ik bedoel maar, wat wil een mens nog meer.

Voodoo Rhythm Records

File: The Jackets – Queen Of The Pill
File Under: Zwitserland rock ’n’ roll-land

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven