Torgeir Waldemar – Love

Na Torgeir Waldemars gelijknamige introspectieve en melancholische debuutalbum uit 2014 volgde het boze, luide en politiek getinte No Offending Borders in 2017. Anno 2020 is de toestand in de wereld er niet beter op geworden en als je niet uitkijkt verval je in doemdenkerij. Dat realiseerde de Noor zich ook en hij besloot dat het centrale thema van zijn derde album datgene moest worden wat het belangrijkste is en ons verbindt en dat is liefde. Geïnspireerd door Brian Wilsons song “Love And Mercy” zag Waldemar dat liefde het enige is wat we nodig hebben. Als het goed is, dan is liefde mooi, maar het kan ook vernietigend zijn, zoals de liefde voor geld of macht. Torgeir Waldemar trekt op Love als een eenentwintigsteeeuwse hippie ten strijde in acht songs over love, peace, tolerance and understanding. En wat klinkt dat heerlijk. Na een kort intro gaan bij Waldemar in “Leaf In The Wind” alle registers open. Jubelachtige zangkoren, begeleid door Neil Young-achtige countryrock. Alsof Torgeir Waldemar met één grote stap vanuit de jaren zeventig naar 2020 is gesprongen. “Heart And Gold” is ook al zo’n fijne countryrocker van ruim zeven minuten, weer gedragen door onweerstaanbare jubelende zang. In “Truncated Souls” klinken ook strijkers en een jazzy trompet die tegen het eind lekker uit de bocht vliegt. Waldemars teksten verdienen niet de Nobelprijs voor de literatuur. Zo zingt hij in “Contagious Smile”: ‘I like you, and you like me, that’s how it’s meant to be, ’till the end’. Tja, ik vergeef het hem, want zijn boodschap van liefde klinkt door de uitgesponnen nummers, het kortste nummer klokt 5:30, heel erg aanstekelijk. Love sluit af met het ruim een kwartier durende “Black Ocean”. Na een soundscape van ongeveer drie minuten zingen Waldemar en de zijnen op een tribal-achtige groove over de vernietiging van de aarde, uitgeluid door een ruim zes minuten durende spoken word sample, gevolgd door alle instrumenten die steeds meer uit de bocht vliegen totdat lieflijke strijkers je de laatste dertig seconden weer even op adem laten komen. Klein minpuntje is dat de productie vrij flets is. Dat had met de moderne techniek heel wat warmer kunnen klinken. Al met al verpakt Torgeir Waldemar zijn liefdevolle boodschap in acht zinderende liedjes waarvan je als vanzelf goede zin krijgt.

Jansen Records

File: Torgeir Waldemar – Love
File Under: Love is all you need
File Facebook: [Torgeir Waldemar op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Torgeir Waldemar]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven