Country Westerns – Country Westerns

Countryhaters, laat dit album niet links liggen. Ondanks de band- en albumnaam heeft het gelijknamige debuutalbum van Country Westerns uit Nashville weinig tot niets met het muziekgenre te maken. Het trio bestaat uit zanger/gitarist Joey Plunkett, eerder actief in de band The Weight en de laatste jaren uitbater van het café Duke’s in Nashville, drummer Brian Kotzur, die eerde drumde bij Jake Xerxes Fussell, William Tyler en Silver Jews, en bassiste Sabrina Rush die de viool inruilde voor de bas, ze speelde eerder viool in de cowpunkband State Champion. Denk aan Slobberbone, The Gaslight Anthem en The Replacements en je hebt een idee waar Country Westerns de mosterd vandaan haalt. Dit is rootsrock, met de nadruk op rock, op zijn lekkerst. Plunkett zingt gruizig en vol overgave en de baslijntjes van Rush zijn verrassend melodieus wat de songs nóg beter maakt. De gitaarriffs zijn ook niet altijd rechttoe-rechtaan maar melodieus en doen soms terugdenken aan de begindagen van R.E.M., zoals in “Gentle Soul”. In ruim een half uur passeren elf hele fijne songs de revue die klinken alsof ze live ingespeeld zijn. Er wordt flink gas gegeven, goed gestroomlijnd door producer Matt Sweeney. Het debuutalbum van Country Westerns geeft je even het gevoel dat je getuige bent van een dampend en bezielend live-optreden. Zo lang dat (nog) niet in een concertzaal kan kun je dat gevoel beleven met een van de beste debuutalbums van 2020.

Fat Possum

File: Country Westerns – Country Westerns
File Under: It’s only rock ‘n’ roll and I like it!
File Facebook: [Country Westerns op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Country Westerns]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven