Someone – Orbit II

Jaren geleden zag ik bij toeval Tessa Rose Jackson op een festival spelen. Haar prettige stem en fijne indiepop sprakenme aan maar, zoals dat soms gaat, ik vergat haar ook weer in de loop van de tijd. Maar, wie schetst mijn verbazing toen ik door een kennis werd getipt naar Someone te luisteren; dat is dus gewoon diezelfde Tessa Rose Jackson maar dan met een nieuwe artiestennaam. Nou ja, nieuw, al sinds een paar jaar is Someone de naam waarmee ze zich presenteert. Een paar goed ontvangen singles en EP’s verschenen in de afgelopen jaren en nu zijn die tracks met haar nieuwste werk samen gebracht op Orbit II.Geïnspireerd door de oneindigheid van het heelal en klassieke science fiction schrijft en zingt Tessa Rose sfeervolle, knap gearrangeerde songs met vaak een licht melancholische ondertoon. Soms nodigt ze ons ook tot een voorzichtig dansje maar het blijft allemaal beschaafd klein. Het liefst hoor ik You Live in My Phone met zijn lekkere synthesizer melodietjes en omfloerste vocalen maar ook het ontroerende Playground Love is een hoogtepunt. Tot mijn grote spijt heb ik nog geen fysieke versie van Orbit II tot mijn beschikking want de hoes is een interactief kunstwerk waar ik eigenlijk dus niets over kan vertellen, tot mijn spijt. Blijft de muziek over, en die is heerlijk.. Hoofdtelefoon op en zweef mee naar outer space.

File: Someone – Orbit II
File Under : A Space Odyssey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top