Aidan Knight – Aidan Knight

In 2016 schreef ik over Each Other, het derde album van de Canadese singer-songwriter Aidan Knight. Ik vond het album onderscheidend van het gemiddelde singer-songwriteralbum door verrassende muzikale wendingen en vondsten wat het spannend maakte. Het duurde echter vier jaar voordat Aidan Knight met een opvolger kwam. Na een paniekaanval in 2016 tijdens een optreden in Rotterdam belandde hij in een depressie. Uiteindelijk, na tevergeefse pogingen om nieuwe muziek te maken, stopte hij met drinken, krabbelde langzaam weer op en begon te werken aan nieuwe songs. Zijn vierde album is een persoonlijke verwerkingsplaat geworden en draagt dan ook simpelweg zijn naam. Ik ben blij dat het beter met hem gaat maar ik mis eerlijk gezegd het spannende van zijn vorige album. Er zijn zeker nog fijne vondsten, zoals het Beach Boys-achtige koortje aan het eind van “La La” en de Queen-achtige gitaren in “Veni Vidi Vici”. “Rolodex” is een liedje met een fijn synth-loopje en “Mary Turns The Pillow” een meeslepende ballad met een mooie tekst en dito strijkersarrangement. Maar dat zijn mijns insziens wel de enige uitschieters. Het album als geheel slaat dit keer toch te veel door naar kabbelende singer-songwritermuziek. De teksten zijn prima in orde maar alleen daarmee redt Aidan Knight het niet. Ik hoop dat Knight met dit album zijn depressie heeft verwerkt en weer klaar is voor een plaat die me wat meer uitdaagt. Dat is nu maar ten dele gelukt.

Full Time Hobby

File: Aidan Knight – Aidan Knight
File Under: Vlak
File Facebook: [Aidan Knight op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Aidan Knight]

=”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top