H.C. McEntire – Eno Axis

Na jaren van touren vond Heather McEntire het weleens tijd voor een time-out. Dat touren deed ze eerst met punkband Bellafea, vervolgens in rootsband Mount Moriah en sinds twee jaar solo als H.C. McEntire. En passant speelde ze ook nog in de band van Angel Olsen. In de herfst van het vorige jaar trok ze zich terug op haar boerderij in Durham, North Carolina, om zich in alle rust te wijden aan het schrijven van nieuwe songs. En toen kwam Corona waardoor de pauze veranderde in quarantaine. Op haar vorige album Lionheart uit 2018, rekende McEntire af met haar woelige verleden. Op haar tweede solo-album Eno Axis, genoemd naar de rivier Eno die dwars door de staat North Carolina loopt, gaat ze na deze reset gelouterd verder. De gedwongen pauze leverde een dankbaarheid op voor rust en de plek waar ze gedwongen in isolatie zat. Alles stond stil maar de grond bij haar boerderij zorgde er desondanks voor dat ze te eten had. Eno Axis is dan ook een ode aan haar woonplek. De tien songs op het album stralen die rust ook uit. McEntire zingt mooier dan ooit en de band die haar begeleidt speelt dienend en erg goed. Hoofdrol is er voor gitarist Luke Norton die het album samen met McEntire produceerde. Het geluid van McEntire is wat meer verschoven van country naar singer-songwriter. Alle stijlen van country, gospel, rock en soul komen hier een beetje bij elkaar. De songs gaan over het land (“Hands For The Harvest”), de rivier Eno (“River’s Jaw”), maar soms ook ‘gewoon’ over de liefde (“High Rise”), of het helaas nog steeds bestaande verschil tussen blank en zwart (“One Eye Open”). Het album sluit af met Led Zeppelin-cover “Houses Of The Holy” dat ze van een rocksong transformeert in een meeslepende rootssong. Eno Axis is een prachtig album waarop Heather McEntire haar talent voor het schrijven en vertolken van meeslepend mooie liedjes nog verder uitgediept heeft. Dit is een serieuze kanshebber voor de jaarlijst.

Merge

File: H.C. McEntire – Eno Axis
File Under: Uitgerust
File Facebook: [H.C. McEntire op Facebook]
File Twitter: [Tweets van H.C. McEntire]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven