Cordovas – Destiny Hotel

De band Cordovas uit Nashville maakte al twee goed ontvangen albums maar ze moesten een derde maken voordat ze eindelijk mijn aandacht hadden. Ik had ze wel gelezen, de goede en soms lovende recensies over hun eerste twee platen, maar zoals dat soms gaat was het er nooit van gekomen om ze te beluisteren. Ik stap dus in met hun derde album Destiny Hotel. Een album dat precies op het goede moment uitkwam. Want jemig, wat een heerlijke plaat is dit! De band klinkt alsof ze Grateful Dead en Little Feat in de blender hebben gegooid, gemixt met een dosis eigen inbreng. Rootsrock en countryfolk op zijn best. Kenmerkend zijn de fijne zangharmonieën die de nummers zomers inkleuren. Uitschieters kan ik niet noemen want het album is het krappe half uur dat het klokt in zijn geheel een genot om naar te luisteren. Het is zoals frontman Joe Firstman in afsluiter “Do More Good” zingt: ‘gonna do more good, gonna talk less shit because that’s just about all I can do.’ En zo is het maar net. Destiny Hotel is een oppepper in deze benauwde tijden en een album waarvan de zon spontaan door de herfstbladeren heen gaat schijnen.

ATO

File: Cordovas – Destiny Hotel
File Under: Oppepper
File Facebook: [Cordovas op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Cordovas]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top