Becky Warren – The Sick Season

Het tweede album Undesirable van Becky Warren uit Nashville belandde twee jaar geleden op de valreep op nummer negen in mijn jaarlijst van 2018. De plaat was geïnspireerd door de daklozen van Nashville en vertelde op indringende wijze de verhalen van hen die op wat voor manier dan ook aan lager wal zijn geraakt. Twee jaar daarvoor maakte ze haar indrukwekkende conceptdebuutalbum War Surplus dat het verhaal vertelde van het stuklopen van een relatie van een vrouw met een oorlogsveteraan met posttraumatische stressstoornis. Op haar derde album, The Sick Season, gaat het nu eens over Becky Warren zelf. De aanleiding was alleen niet zo fraai. Warren kampt al sinds haar tienerjaren met depressies maar heeft dat altijd met behulp van medicijnen leefbaar weten te houden. Tot ongeveer twee jaar geleden. Undesirable was net uit en Warren was klaar om te gaan touren. Maar ineens deden de pillen hun werk niet meer en zakte ze weg in een diepe depressie. Zo erg dat ze ruim 16 maanden haar huis niet meer uitkwam. Uiteindelijk deed ze wat muzikanten doen, songs schrijven. Langzaam krabbelde ze weer op en haar donkere maanden heeft ze schaamteloos eerlijk opgetekend op The Sick Season. Dat zal dan wel een sombere plaat zijn, hoor ik je denken, maar niets is minder waar. Warren heeft het gepresteerd om haar ‘sick season’ om te zetten in tien catchy meezingbare rootsrockliedjes. Warren zingt lekker rauw, denk aan Amy Ray en Lucinda Williams, en wordt begeleid door haar eigen band die heerlijk twangy speelt. Warren windt er geen doekjes om en is schaamteloos eerlijk over haar gevecht tegen haar donkere periodes. Speciale vermelding nog voor “Tired Of Sick” waarin Warren het helemaal zat is om zich zo slecht te voelen en met weemoed terugdenkt aan betere tijden. Indigo Girl Emily Saliers zingt een prachtige tweede stem in deze ballad. Het is prijzenswaardig dat het Becky Warren gelukt is om zo’n sterk album te maken over zo’n zwart hoofdstuk in haar leven. Ironisch genoeg komt het net uit in een periode van een wereldwijde pandemie wat de albumtitel een tweeledige betekenis geeft. Ik hoop van harte dat Covid-19 haar mentaal niet weer neerslaat en dat ze inmiddels goede medicijnen heeft.

Eigen Beheer

File: Becky Warren – The Sick Season
File Under: Schaamteloos
File Facebook: [Becky Warren op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Becky Warren]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven