Burghers – Something for Everyone


Al vier decennia maken Simone Mansveld en Niels de Wit muziek. De laatste jaren doen ze dat samen (gecompleteerd door Frank Cuup) in het bandje Burghers van wie nu deze mini-lp is uitgebracht. Mini-lp? Ja, acht nummers, 45 toeren, geen noot te veel; een mini-lp dus. De vorige Burghers-plaat, Last Days of Men, is nog maar twee jaar oud maar sindsdien verschenen ook de so(u)lo single van Simone en Niels’ terugblik op veertig jaar musiceren; het DeWitYourself album. Productief? Zeker. Maar in het gratis bijgeleverde fanzine vertelt Simone ons waarom met name Niels ‘unstoppable’ is, een tomeloze drang om niets, maar dan ook helemaal niets, in de vergetelheid te doen geraken. En gelukkig maar. Want Something For Everyone is weer een lekker felle en puntige plaat. Pakkende songs met duidelijke roots in de sixties en vroege punk waarbij het lastig is niet lekker mee te rocken of tenminste met de voet de maat mee te tikken. Afwisseling genoeg op deze plaat met kop en staart. “The Year the World Broke Up” is lekker fel, “Is it true what they say about me?” wordt gedragen door heerlijke heavy gitaren, Zombies cover “She does everything for me” wordt in een ongenadig tempo verpunkt. Al met al is het maar fijn dat Niels en Simone de vergetelheid aan hun laarzen lappen en zonder compromissen gewoon lekker dit soort platen blijven maken.

eigen beheer

File: Burghers – Something for Everyone
File Under: Vergetelheid ammehoela
File Video: [Watching Paint Dry]
File Social: [Burghers op Facebook]
File Luisteren: [Bandcamp]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven