The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood – Blue Sky

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Aan het eind van het jaar, wanneer het jaarlijstje gemaakt is en de muzikale balans is opgemaakt, blijven er altijd nog albums over die niet besproken zijn. Je kunt nu eenmaal niet alles luisteren. Gisteren luisterde ik tijdens een wandeling naar een van deze leftovers. Het album Blue Sky van Reverend Shawn Amos & The Brotherhood kwam al in mei uit maar belandde ergens op de stapel. Een korte introductie: Shawn Amos is de zoon van de bedenker van de in Amerika bekende ‘Famous Amos’ koekjes Wally Amos en nachtclubzangeres Shirl-ee May. Zij had psychische problemen wat uiteindelijk leidde tot zelfmoord in 2003. Amos maakte er een album over, zijn vierde soloalbum Thank You Shirl-ee May uit 2008. Vanaf 2015 zoekt Amos het hogerop en noemt hij zichzelf Reverend Shawn Amos. Je kunt dus wel raden dat zijn teksten een zekere ondertoon hebben. Hij maakt twee albums onder deze naam maar krijgt op zijn recentste album versterking van zijn ervaren broeders drummer Brady Blade (o.a. Emmylou Harris, Dave Matthews), bassist Christopher Thomas (o.a. Norah Jones, Carly Simon) en gitarist Chris “Doctor” Roberts. Met deze Brotherhood maakt Amos het album Blue Sky. Goede titel want dit blues-soul-album ademt één en al zorgeloosheid en optimisme uit. In het felle “Troubled Man” geeft de soulvolle stem van Ruthie Foster het nummer een rauw randje. Haar andere sister-singers, verenigd in The Sisterhood, ondersteunen de songs met vocaal vuurwerk. De tien liedjes zijn fijne blues-soulsongs, gemaakt door gelouterde muzikanten. Dat is fijn, want er wordt goed gemusiceerd en gezongen, maar aan de andere kant ook wel een beetje veilig. De rem gaat er aan het eind een klein beetje af in “Keep The Faith, Have Some Fun” waarbij The Mudbug Brass Band de boel een beetje ontregelt. ‘Keep the faith, have some fun, spread a little joy, to everyone’ zingt the reverend, zoals het een goede geestelijke betaamt. Dat is het album in een notedop, een ruim half uur zorgeloosheid die mij wat harder deed lopen tijdens mijn ommetje. Of zoals the reverend het zelf zegt: ‘joyful blues for troubled times’. Doe er je voordeel mee!

Put Together

File: The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood – Blue Sky
File Under: Zorgeloos
File Facebook: [The Reverend Shawn Amos op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Reverend Shawn Amos]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven