The Sound Station c/w Creepy Crawlies – EP


Het is misschien een beetje kort door de bocht maar er zijn, naar mijn smaak, gewoon te weinig bandjes over die de ongecompliceerde oerkracht van de vroege rock and roll nog meenemen in hun liedjes en performance. De bombast regeert. Begrijp me goed, ik wil niet de boomer uithangen die nors moppert dat vroeger alles beter was maar kom op, spelplezier en spontaniteit; kom daar nog maar eens om. Outro Records uit Los Angeles is een label dat bands uitbrengt met hun wortels in de tijd dat de rock ‘n’ roll zompig uit krakende jukeboxes werd geperst en werd gespeeld door puisterige outcasts in de garages van de suburbs. Deze split EP laat ons kennismaken met de Creepy Crawlies die klinken als punks die stiekem de doo-wop plaatjes van hun oma hebben gejat ter inspiratie. The Sound Station deelt het vinyl met hen en deze band herbergt twee oude bekenden. Nakia en Simon Black brachten in het vorige decennium met The Glow de heerlijke fuzzy single “Anthem No.1” uit. Ze zijn altijd doorgegaan met lekker spelen en laten horen dat ze nog altijd in staat zijn ons ongekuntselde swingende krakers voor te schotelen. Het is vooral “Things Will Never Be the Same” dat zich ongeneerd een weg naar het oorwurmkastje in je brein baant. Spontaan, in your face, met een heerlijke gitaarriedel is het gewoon een meer dan prima liedje op een plaat die piept, kraakt en swingt. “Give Your Lovin’ To Me” is een lief lo-fi liedje. ‘Het is gewoon lekker!’, om een oude reclameslogan te citeren, dus hopelijk horen we spoedig meer creaties van deze bands.

File: The Sound Station c/w Creepy Crawlies – EP
File Under: My my, hey hey, rock and roll is here to stay
File Luisteren: [Sound Station op Bandcamp]
File Social: [Creepy Crawlies op Facebook]
File Social: [The Sound Station op Facebook]
File Video: [Things Will Never Be The Same]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven