Lee Fields & The Expressions – Big Crown Vaults Vol. 1

Er zijn ook dit jaar weer een aantal reïssues uitgekomen waarop extra tracks staan die de liefhebber over de streep moet trekken om het album nog eens of alsnog aan te schaffen. Soms zijn de nieuwe nummers parels, soms snap je waarom het nummer niet op het album stond is en soms kun je je afvragen wat een mens – behalve de fan – met uitvoering nummero zoveel van een bepaald nummer moet. Soms ook zijn er nummers die niet op een album pasten qua sfeer maar verder prima in orde zijn. Lee Fields & The Expressions zijn nog springlevend en niet van de heruitgaven. Op Big Crown Vaults Vol. 1 staan tracks die ze niet kwijt konden op andere albums en nu een eigen album krijgen. Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen kenner ben van hun werk, maar de liedjes hier zijn dik in orde. Het is soul van de bovenste plank en beter wordt er volgens mij nauwelijks nog gemaakt. De liedjes worden smaakvol ingekleurd met een groot assortiment aan blaasinstrumenten, maar ook de viool, cello, piano krijgen een verdienstelijke plek. De stem van Lee Fields maakt het af. Als ik het album draai verwacht ik alleen wat lelijks te kunnen zeggen over de hoes en het onleesbare lettertype op de zijkant. Na zeven nummers krijg ik echter het gevoel dit vaker gehoord te hebben en dat klopt. Het zijn instrumentale versies van de eerdere tracks. Zo komt het wel goed met de albumlengte, maar zijn dit nou net de tracks die op een reïsssue over twintig jaar terecht hadden moeten komen. Misschien was er niet meer materiaal, maar de titel Vol.1 doet anders vermoeden. Gemiste kans met zeven parels.

Big Crown

File: Lee Fields & The Expressions – Big Crown Vaults Vol. 1
File Under: Zeven keer raak, vijf keer vuller

File Audio:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven