JB Paterson – Young Man For A While

Noem me een nerd, maar zodra er jaarlijstjes gepubliceerd worden pluis ik ze graag uit, op zoek naar nieuwe, muzikale ontdekkingen. Het liefst vind ik albums die zo onbekend zijn dat ik er nog nooit van gehoord heb. Niks leukers om zo mooie muziek te ontdekken én om het middels een stukje wat meer aandacht te geven. Zo stuitte ik op ene JB Paterson uit Brisbane, Australië. Wie? Juist ja, geheel onbekend, deze Australiër. Zijn eerste album bracht hij in 2016 uit en voor de opvolger verbleef hij een jaar in een afgelegen huisje, geheel draaiend op zonne-energie, in Cedar Creek. Dat klinkt heel rustig en vredig en zo klinkt het album ook. In ruim een half uur word je ondergedompeld in negen relaxte folky liedjes die zo in de late jaren zeventig gemaakt hadden kunnen zijn. Paterson bespeelde alle instrumenten, die variëren van akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, mondharmonica, drums en piano, zelf met uitzondering van de vioolpartij in “Blue Is The Colour”, die wordt gespeeld door ene Hannah Jane. De muziek doet me soms denken aan Neil Youngs Harvest of After The Gold Rush, zoals in “A Woman Like You” en Patersons stem aan die van Warren Zevon, zoals in “Forever Blue”. In afsluiter “Sweet Music” gaat het tempo enigszins omhoog en wordt er een heel klein beetje ge(country)rockt. Young Man For A While is een fijn album om 2021 mee af te trappen. Het is niet in lockdown gemaakt maar wel in afzondering en kwam uit tijdens de eerste lockdown in mei. Het biedt een half uur rust en mooie liedjes, goed om bij thuis te werken of andere dingen in je huis te doen. En aangezien je nu toch weinig anders kunt…

Eigen Beheer

File: JB Paterson – Young Man For A While
File Under: Lome lockdown liedjes
File Facebook: [JB Paterson op Facebook]
File Instagram: [JB Paterson op Instagram]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven