Mina Tindle – Sister

Het is zondagochtend, de zon schijnt en ik ben redelijk op tijd in de ochtend buiten voor een wandeling. Muzikaal word ik vergezeld door Mina Tindle en haar derde album Sister. Mina Tindle is de artiestennaam van Pauline de Lassus Saint-Geniès, een française dus die al geruime tijd in de Verenigde Staten woont. Daar liep ze Bryce Dessner, gitarist van The National, tegen het lijf met wie ze inmiddels getrouwd is. Op Am I Easy To Find van The National kun je haar horen in het nummer “Oblivions” in duet met Matt Berninger. Haar eigen muziek straalt dezelfde rust en kalmte uit als die van The National. Bij de eerste twee nummers moet ik meteen aan Feist (hoe zou het met haar zijn?) denken. Mina Tindle schreef alles zelf, behalve “Give A Little Love” dat ze van Sufjan Stevens cadeau kreeg. Hij is er zelf ook heel subtiel op te horen. Twee nummers, “Louis” en “Belle Pénitence”, worden in het Frans gezongen. Veel extra’s voegt dat niet echt toe. En dat geldt eigenlijk een beetje voor het hele album. Het is fijne muziek voor bij een zonnige ochtendwandeling. Het is mooi gearrangeerd en klopt muzikaal helemaal, voor een groot deel te danken aan producer Doveman (Sufjan Stevens, St. Vincent) maar trekt ook als achtergrondmuziek tijdens een wandeling aan me voorbij. Het tien minuten durende “Tryptique” is een dappere poging om een spannende song, bestaande uit drie delen, te maken maar ik ben voor de helft al aan het bedenken wat ik die avond zal eten. Mina Tindle laat geen blijvende indruk op mij achter en dat is jammer want volgens mij is zij wel in staat om te imponeren.

37d03d

File: Mina Tindle – Sister
File Under: Muzikaal behang
File Facebook: [Mina Tindle op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Mina Tindle]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top