Yola – Stand For Myself

Na de release van haar solodebuutalbum Walk Through Fire in 2019 heeft de Britse Yola eindelijk de erkenning en het succes gekregen dat ze verdient. Het was een lange weg, haar moeder stimuleerde haar muzikale plannen niet vanwege gebrek aan financiële middelen. Yola zette stug door, was achtergrondzangeres bij onder anderen Massive Attack en Katy Perry en was frontvrouw van de countrysoulband Phantom Limb met wie ze twee albums uitbracht (check The Pines uit 2012!). De band stopte en Yola toog naar de Verenigde Staten waar ze Dan Auerbach tegen het lijf liep en sindsdien ging het eindelijk crescendo voor haar. Hij produceerde haar debuutalbum dat lovend werd ontvangen. Bij opvolger Stand For Myself zat Auerbach ook achter de knoppen. Het debuutalbum was naar mijn smaak iets té gladjes en zonnig geproduceerd. Dat is op Stand For Myself een stuk beter. De twaalf songs zijn sober maar doeltreffend vormgegeven en laten een gevarieerder countrysoul-geluid horen. “Dancing Away In Tears” is zelfs een beetje disco-achtig en het voortreffelijke “Diamond Studded Shoes” is ook zeer meezingbaar en swingend. “Be My Friend” is een duet met de al even geweldige Brandi Carlile en in de wat rustigere nummers als “Starlight” en “Like A Photograph” blijkt maar weer eens wat een fenomenaal goede zangeres Yola is. Dit album gaat over hoe Yola heeft geknokt om te komen waar ze is en wat het haar allemaal heeft gekost om dat te bereiken. In het titelnummer en de laatste song van het album maakt ze de balans op: “Now I’m alive, it’s hard to explain, It took this much time, and took this much pain, You can get here if you’re willing, Let go of yourself for a new beginning”. Na jaren van zwoegen heeft Yola haar bestemming gevonden in Nashville onder de vleugels van Dan Auerbach en krijgt ze de erkenning die ze verdient.

Easy Eye

File: Yola – Stand For Myself
File Under: De aanhouder wint
File Facebook: [Yola op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Yola]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven