Reb Fountain – IRIS

Het was nogal een overgang afgelopen week. Na de fraaie nazomer moest ik ineens ‘s ochtends weer een dikkere jas aantrekken en ging ik ‘s avonds met koude voeten op zoek naar mijn sloffen. De herfst is in aantocht en dat vraagt om warme muziek. En die komt uit onverwachte hoek. Reb Fountain is een Amerikaanse uit San Francisco, maar verhuisde als kind naar Nieuw-Zeeland waar ze met haar ouders neerstreek in Lyttleton. Vruchtbare bodem, Marlon Williams en Aldous Harding komen daar ook vandaan. Tegenwoordig opereert Reb Fountain vanuit Auckland. IRIS is al haar vijfde album. Wat meteen opvalt is de warme stem van Fountain die als een rustgevende stroom door de tien folkpopliedjes meandert. De songs hebben soms een wat donkere ondertoon in de trant van Nick Cave en PJ Harvey (“Psyche”, “Fisherman”, “Swim To The Star”), maar zijn soms ook catchy en wat poppier. Ik denk dat Reb Fountain een bewonderaar van Tori Amos is, haar invloeden zijn duidelijk hoorbaar in de wat lichtere songs (“Invisible Man”, “Iris”, “Lacuna”). IRIS is een album met tien mooie songs die gedragen worden door Fountains stem. Haar expressieve manier van zingen zorgt ervoor dat je geboeid blijft. IRIS bestaat uit tien gloeiende kooltjes die je warm houden. Heel fijn voor wanneer we straks weer knus met kaarsen aan binnen zitten.

Flying Nun Records

File: Reb Fountain – IRIS
File Under: Behaaglijk
File Facebook: [Reb Fountain op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Reb Fountain]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top