Allison Moorer – Wish For You

Bij nieuwe muziek van Allison Moorer spits ik altijd mijn oren, al gaat het in dit geval slechts om een ep met vijf nummers. Wish For You is een begeleidende ep bij Moorers boek I Dream He Talks to Me: A Memoir of Learning How to Listen. Samen met gitarist Kenny Greenberg maakte ze een ep over haar elfjarige zoon John Henry bij wie toen hij 23 maanden was autisme werd gediagnosticeerd met een ernstige spraakstoornis. Communiceren via taal is dus lastig maar moeder en zoon hebben een manier gevonden om via muziek met elkaar te praten. Moorer heeft de vijf songs geschreven op basis van de melodieën die John Henry neuriede en de ritmes die hij met zijn voeten tikte. Het resultaat van deze bijzondere vorm van communicatie mag er zijn. “All We Have Is Now” gaat over leven in het moment, “Wish For You” gaat over de hoop van een moeder voor de toekomst van haar kind. “Stardust And Freedom” gaat over in “One Voice” en bezingt de bijzondere band tussen moeder en zoon en “Thank You” is een dankbetuiging van Moorer aan haar zoon voor de lessen die ze van hem leert. Het gevaar met dit soort songs zou kunnen zijn dat ze té zoet worden maar daar is hier op geen enkel moment sprake van. Moorer zingt ze recht uit haar hart en mooier dan ooit. Het is een prachtige ode van moeder aan zoon geworden en laat zien dat zij door middel van muziek elkaar als geen ander begrijpen. Mensen in vergelijkbare situaties zullen herkenning vinden, maar elke moeder zal begrijpen waar Allison Moorer het over heeft.

Autotelic

File: Allison Moorer – Wish For You
File Under: Moederliefde
File Facebook: [Allison Moorer op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven