Jessie Buckley & Bernard Butler – For All Our Days That Tear The Heart

Ik moest even denken voordat ik me herinnerde dat Bernard Butler de eerste gitarist van Suede was. Na het tweede album Dog Man Star uit 1994 verliet hij de band om zich toe te leggen op solowerk en het duo McAlmont en Butler met David McAlmont, maar Butler was vooral actief als producer. Bij de naam Jessie Buckley ging er geen belletje rinkelen. Wanneer ik informatie over haar opzoek blijkt dat ik haar toch weleens gezien heb. De Ierse en (tot nu toe voornamelijk) actrice is bekend van ondermeer de film “Wild Rose”, series “Chernobyl” en “Fargo” en film “The Lost Daughter” wat haar zelfs een Oscar-nominatie opleverde. In de film “Wild Rose”, te zien op Netflix en een dikke aanrader, speelt Buckley een muzikante die het op haar eigen manier wil gaan maken. Buckley liet daarin al zien dat ze kan zingen. Dat had Butler ook gezien en Buckley was op haar beurt weer erg gecharmeerd van Butlers productiewerk voor het album Old Wow van folkzanger Sam Lee. De twee leren elkaar kennen via Buckleys manager en het klikt, zowel vriendschappelijk als muzikaal. Al snel besluiten ze samen een album op te nemen. En wat een schot in de roos is dat geworden. De rol van Butlers gitaarpartijen is dienend en subtiel, zijn productiewerk met strijkers en blazers is prachtig. Maar het is Jessie Buckley die overrompelt op dit album. Ze zingt met een intensiteit die je van de eerste tot laatste noot geboeid houdt. De twaalf songs zijn folky, donker en mysterieus, en liggen soms dicht tegen de jazz aan. Qua stijl, ook zangstijl, is het een beetje een kruising tussen Joni Mitchell en Laura Marling. For All Our Days That Tear The Heart is van begin tot eind een lust voor het oor. Voortreffelijk geproduceerd en gearrangeerd door Bernard Butler waardoor het enorme talent van Jessie Buckley er uit springt. Dit zou zomaar eens een klassieker in wording kunnen zijn.

EMI

File: Jessie Buckley & Bernard Butler – For All Our Days That Tear The Heart
File Under: Klassieker in wording
File Facebook: [Jessie Buckley & Bernard Butler op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jessie Buckley & Bernard Butler]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven