The Sound Station – Wild One

Het is altijd fijn weer iets te vernemen van The Sound Station. Deze liefhebbers van de rauwe garage-sound hebben net hun nieuwe EP uit, Wild One, en dat is voor liefhebbers van old school rock ‘n’ roll weer een aanrader. Het bijna punky klinkende titelnummer zet gelijk de toon. Een lekker fel tempo, vette licks en riffs, passionele zang, geen flauwekul maar gewoon rocken. Een stapje langzamer maar des te indringender is “Don’t Look at Me” met zijn heerlijke The Cramps feel. De groep is het geesteskind van Simon en Nakia Black die hun voorliefde voor sleazy fifties en sixties muziek al jaren uitdragen en daarbij de kunst verstaan alles lekker authentiek te laten klinken. Rauw, swingend en met een bijzonder prettig rafelrandje in hun sound. Als het coole stel ons toezingt “Tell me What You Want, I Will Give You What You Need”, in het slepende “Should I”, geloof je ze gelijk en spring je zo op de achterbank van hun oude Chevy om mee te gaan cruisen. Waarschijnlijk nemen ze je mee om te gaan swingen in een jukejoint op het heerlijke “Midnight Snack”. Jammer dat we na vier liedjes al weer klaar zijn en, terwijl de adrenaline nog door de bloedvaten kolkt, we weer moeten wachten op een volgend teken van leven van deze coole kids.

Chaputa Records

File: The Sound Station – Wild One
FIle Under: terug naar de garage
File Insta: [The Sound Station op Instagram]
File Bandcamp: [The Sound Station – Wild One op Bandcamp]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven