Appelpop 2008 – Voorpret

En zo zit je alweer aan het einde van het outdoor festivalseizoen. Traditiegetrouw sluiten we dat af met Appelpop, het festival in Tiel wat over twee dagen verspreid is. Appelpop heeft voor dit jaar losgelaten van een aantal specifieke punten wat Appelpop eigen maakte. Er staat voor het eerst een echte buitenlandse act (jaja uit Duitsland) op het programma (want de Vlamingen rekenen we weer even tot Nederland) en het regiopodium is opgeheven. Er zijn nog wel drie podia, maar het derde podium is nu gereserveerd voor opkomend talent vanuit het hele land.
Agua de Annique


mij=Door Danny
De organisatie zet dit jaar een gevarieerd programma neer wat vooral op mainstream gericht is, maar in vele stijlen vertegenwoordigd is. We zien onder andere metal, Nederlandstalige rock, hiphop, Efteling-metal oftewel gothic en country/rockabilly terug de programmering. Veilige acts waar een volle tent verzekerd is (Krezip, Guus Meeuwis, Blof, Within Temptation) worden afgewisseld met minder toegankelijke tonen van Agua de Annique en Textures. Er zijn echter een aantal acts die ik zelf sowieso wil gaan zien. Sommige daarvan heb ik nog nooit gezien maar wel goede verhalen over gehoord (Black Bottle Riot, het Duitse The Bosshoss), een enkeling heb ik al een tijdlang niet gezien (Ellen ten Damme). Daarbij heb ik een zwak voor Leaf, dus daar zal ik zeker een kijkje nemen.
Krezip
In totaal staan er dit jaar 26 acts verspreid over twee dagen op de Tielse Waalkade en het zal een opgave worden om alles te zien, maar er is één band waar ik toch even tijd voor vrij ga maken: Kane. Al was het alleen maar om het ongelijk van Nu.nl te bewijzen. Oké dat laatste is een flauw geintje, ik zal beloven er open minded naar te kijken. Het publiek krijgt op elke manier in ieder geval waar voor hun geld, want ook dit jaar is Appelpop weer helemaal gratis. Als ik dan de vorige editie in het achterhoofd neem, denk ik dat het best weer een drukke boel kan worden. Hopelijk blijft 'de brandweerman' van vorig jaar thuis.

Kane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top