John Doe- The Westerner

Een hoes met paarden, een prairie en een ondergaande zon, en dan ook nog de titel The Westerner geven al aan in welke richting we de muziek moeten zoeken: de americana. Aansluitend kan ik vertellen dat de Amerikaan John Doe begin jaren tachtig lid was van punkband X, maar dat hij al vanaf 1990 solowerk uitbrengt. Dit heeft qua muzikale stijl echter weinig met punk te maken, maar alles met singer-songwriter. Zijn nieuwste werk is geproduceerd door Howe Gelb (Giant Sand) en die heeft het tot een aantrekkelijk geheel gesmeed. Als ik deze plaat van John Doe draai dan moet ik wel wat aan Bruce Springsteen en John Cougar Mellencamp denken. Al bevalt me The Westerner beter dan de laatste albums van de eerder genoemde. Een van de gastrollen is voor niemand minder dan Debbie Harry in “Go Baby Go”. Maar het zijn vooral de nummers die opvallen door hun krachtige uitstraling. Check bijvoorbeeld eens “Sunlight” of “Alone In Arizona”. Wat een heerlijk afwisselende plaat is The Westerner geworden. Alles klopt gewoon. De plaat als geheel is een groeibriljant die steeds meer gaat schijnen. En stiekem één van de betere singersongwriterplaten van 2016. En mocht je meer van de punk zijn, er is recent ook een boek van hem verschenen over L.A. Punk, getiteld Under The Big Black Sun.

mij=Thirty Tigers / Bertus

File: John Doe- The Westerner
File Under: Niet blijven hangen

File Social: [Twitter] [Facebook]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top