Vita Bergen – Disconnnection

Vita Bergen - DisconnectionDe Zweden van Vita Bergen zijn met name in hun thuisland en Duitsland redelijk bekend geworden in recente jaren maar eerlijkheid duurt het langst: ik had ze volledig gemist tot deze cd vanuit het File Under promodistributiecentrum haar weg naar mijn audio-installatie vond. Ik ben blij ze nu te kennen want de keurig verzorgde pop van Vita Bergen op Disconnection is, hoewel wat braafjes hier en daar, prima te consumeren. Het album kent maar acht tracks maar Vita Bergen heeft er toch drie zomers lang aan gesleuteld, opgesloten in een studio ver van de bewoonde wereld. De zang is soms wat al te melodramatisch (in ”Curtains” bijvoorbeeld) maar dat mag de pret niet drukken. Als je een beetje gecharmeerd bent van Coldplay, Arcade Fire, Editors en Shepherd dan kom je met deze band een heel eind. Geen uitschieters en waarschijnlijk voor velen veel te gladjes maar het zou me niets verbazen als ze in de toekomst een keer met een vette radiohit aan komen zetten.

mij=Glitterhouse

File: Vita Bergen – Disconnection
File Under: Zweedse kwaliteit
File Audio: [Soundcloud]
File Social: [Facebook]

https://www.youtube.com/watch?v=i7R15rjlU0Q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven