Gov’t Mule – The Tel-Star Sessions

Gov't MuleVergeet niet dat Gov’t Mule dik twintig jaar geleden werd opgericht door Warren Haynes en Allen Woody die vlieguren hadden gemaakt bij de zielloze Allman Brothers. Toen Woody in 2000 overleed, werd de roep om de eerste opnamen die de band maakte in de Tel-Star Studios steeds luider. En zie, Gov’t Mule geeft gehoor aan de roep van hun fans van het eerste uur. We kennen de minder rauwe en wat opgepoetste versies van nagenoeg alle songs. Ze stonden op het debuut en het album dat er op volgde. De essentie van deze sessies is echter dat de vertrekpunten van Gov’t Mule van toen nog steeds de kracht vormen. Ja dus, je hoort Clapton, Cream en Hendrix. Ja, je hoort de blues als een rode draad terug. Ja, de covers zijn eindeloos en tijdloos. “Mr. Big” van The Free, “Just Got Paid” van ZZ Top, “The Same Thing” van Willie Nelson en “Mother Earth” van Memphis Slim. Bovendien is er nog niet gesleuteld aan de ellenlange gitaarsoli die hard, bruut en stug klinken, maar het totaalplaatje alleen maar mooier inkleuren. Het stond en het staat als een huis. Laat dat een wijze les zijn voor Gov’t Mule.

mij=Provoque

File: Gov’t Mule – The Tel-Star Sessions
File Under: Terug naar het begin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top