Storksky – Storksky

Storksky - StorkskyStorksky is een tweetal dat heel duidelijk een lijn doortrekt van Queens Of The Stone Age naar Royal Blood en Highly Suspect. Wat het Limburgs stel sterk maakt is dat hun geluid rockt maar ook bezwerend en zalvend is. Het afgelopen jaar won Storksky de Limburgse popronde Nu of Nooit en mochten de heren aftrappen op Pinkpop. Da’s echter nog een maatje te groot voor de band. Zanger en gitarist Michiel Claessen heeft van alles in zijn hoofd zitten. Voor deze plaat is de juiste aanpak, de juiste toon en de juiste structuur gevonden. En gaandeweg de juiste drummer in de persoon van Roy Moonen van o.a. The Mad Trist, 37 Stabwoundz en Born From Pain. Michiel is niet voor één gat te vangen. Waar hij kan denkt hij in samenzang, in koortjes, in dissonante gitaren en in tempowisselingen die toch heel luchtig en poppy blijven. “Fight Night” is wat dat betreft een goed voorbeeld. De song verraadt dat Storksky stiekem enorm fan is van Mathew Bellamy’s Muse. Als het goed is, dan is het origineel en verfrissend en dat is precies wat er aan de hand is op deze debuutplaat. Storksky heeft het muzikaal in zich om heel groot te worden. Wie beseft dat Claessen de plaat heeft laten indrummen door o.a. Mario Goossens van Triggerfinger, Tim van Delft van de Staat en Jesper Albers van Paceshifters, die snapt dat deze zoektocht naar het perfecte album, eigenlijk een persoonlijke visie is die overtuigt.

mij=Eigen beheer

File: Storsky – Storsky
File Under: Persoonlijke zoektocht naar de link tussen QOTSA en Muse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven