Blind Butcher – Alawalawa

Voodoo Rhythm Records

Rauwe rock ‘n’ roll is het genre waar Reverend Beatman aka Voodoo Rhythm Records een neus voor heeft. Een slechte plaat ben ik nog nooit tegengekomen. Dat gezegd hebbende besloot ik de cd Alawalawa van Blind Butcher te draaien. Wat me al opviel is dat de hoes niet zo bij mijn verwachtingen paste: twee mannen vreemd gehuld qua kledij in een zilverachtige hoes. Mijn gevoel dat er iets niet klopte werd bij het draaien van het album meteen bevestigd, want opener “Staubzaugerbaby” is een geweldig post punk-nummer waar je de krautrockinvloeden doorheen hoort. Het zou ook niet hebben misstaan in de tijd van de Neue Deutsche Welle, al wordt er wel in het Engels gezongen. Blind Butcher is een Zwitsers duo en Alawalawa is hun tweede album, het eerste op Voodoo Rhythm Records. Het is een plaat waarop weer blijkt dat het eerder genoemde neusje weer goed werk heeft verricht, al heeft het neusje wat buiten de bekende pannen geroken. Alawalawa is een sterke swingende plaat dat niet in een hokje te vangen is. Neem bijvoorbeeld “Body” dat wel een discotrack lijkt, maar toch wel een lekkere track is. Bovenal zijn Zwitsers die Engels zingen grappig. Het rauwe randje is er overigens ook, waarbij de afsluiter “Apolcalyptica Blues” prima bij de rauwe rock ‘n’ roll past die Voodoo Rhythm normaliter uitbrengt.


File: Blind Butcher – Alawalawa
File Under: Geinig

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven