Rolling Blackouts C.F. – The French Press (EP)

Sub Pop

De ster is rijzende voor Rolling Blackots C.F. Vorig jaar was er de eerste EP Talk Tight, dit jaar is er The French Press. Met deze laatste weten ze nog meer op te vallen, zodat de eerste EP nu ook via grotere distributiekanalen te verkrijgen is. En om er een Nederlands tintje aan te geven: ze staan op 9 september in Paradiso. Rolling Blackouts C.F. heette oorspronkelijk Rolling Blackouts Costal Fever, is afkomstig uit Australië en heeft inmiddels het Amerikaanse SubPop als label gevonden. De heren hebben echter wat Brits over zich, zoals Art Brut en The Smiths. Het klinkt allemaal retefris, maakt je vrolijk en laat je verlangen naar een optreden. Het kan niet anders dan dat je hier vol energie uit komt. The French Press duurt net geen halfuur, maar in deze tijd komen er kekke tracks voorbij. Je hebt echt het gevoel dat de band dit live voor je staat te spelen. Neem alleen de opener en titelnummer al, wat een lekkere opzwepende plaat waar de gitaren om elkaar heen lijken te cirkelen. De stemming wordt erin gehouden op “Julie´s Place” en wordt hierna niet meer losgelaten. Al gaat het tempo tegen het eind van de ep wat omlaag. Ik ben echt benieuwd wat dit vijftal nog meer uit gaat brengen. Maar deze EP kan ons in ieder geval niet meer afgepakt worden.


File: Rolling Blackouts C.F. – The French Press (EP)
File Under: Frisse Australische gitaarbands

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven