Theo Holsheimer – Cilice Orchestra

HellTed

heo Holsheimer – Cilice OrchestraTheo Holsheimer is eigenlijk jazzcomponist maar gaat net zo makkelijk te moeilijk doen als techy metalhead met avantgarde-gepiel. Ik snap dat je al je talenten zo breed mogelijk wilt etaleren en dat je als muzikant/componist graag kiest voor de polyritmiek. Leuk, maar als polyritmiek inhoudt dat je zoveel mogelijk toonladders in een paar maten verwerkt, dan komt dat over als een stroboscoop in het gezicht van iemand die aan epilepsie lijdt. Er bestaat niet zoiets als de Nobelprijs voor de meest technische muzikant, dus waarom zou je als gelouterde jazzcat de moeite doen? Wat heb je te bewijzen voor een publiek dat niet ter plekke kan doorgronden wat je allemaal aan het doen bent? Ga eens op gesprek bij Mike Patton en vraag hem naar zijn werkelijke beweegredenen van Mr. Bungle, Fantomas, Tomahawk of zelfs Praxis. Theo Holsheimer heeft heel veel noten op zijn zang. Doseren is wat Theo nog moet leren.

File: Theo Holsheimer – Cilice Orchestra
File Under: Je kunt ook teveel willen

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top