The Vaccines – Combat Sports

The Vaccines - Combat SportsAf en toe duikt er een Engelse band op die weer hoop geeft voor de Britpop. In 2011 waren dit The Vaccines die op hun debuut What Did You Expect From The Vaccines? okselfrisse liedjes brachten die zich meteen tussen je oren nestelden, en dat in de goede zin des woords. Kon de opvolger uit 2012 Come Of Age er nog wel mee door, het 2015-album English Graffiti leek het einde aan te kondigen met een behoorlijk belegen sound. De onderlinge verhoudingen waren er ondertussen ook niet beter op geworden. En dan is er het 2018-album Combat Sports dat weer teruggrijpt naar hun debuut. Een nieuwe drummer en keyboardspeler gaven kennelijk weer energie. Met Combat Sports is het vijftal uit Londen weer terug aan het leuke-bandjes-front. Luister eens naar liedjes als “I Can’t Quit”, “Your Love Is My Favorite Band”, “Put It On A T-Shirt” of “Nightclub”. Lekkere opgefokte nummers die het live ongetwijfeld goed gaan doen. Minder opgefokt, maar wel een prachtig nummer is “Young America” die aan de beginnende Coldplay doen denken – toen ze nog wel leuk waren. Slechte nummers staan er niet op en zo doen ze er op hun vierde plots weer toe. Dat had ik na het horen van hun vorige niet meer gedacht.

Sony Music

File: The Vaccines – Combat Sports
File Under: Er toch weer toe doen

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven