Jimmie Vaughan – Baby, Please Come Home

Achtenzestig jaar is gitaarbluesman Jimmie Vaughan (Austin, Texas) inmiddels. Net als zijn wijlen broer Stevie Ray is de blues al sinds jaar en dag zijn roeping. Met Baby, Please Come Home zijn we aanbeland aan zijn zesde soloalbum. Er worden ons elf covers voorgeschoteld en dat zijn gelukkig niet de meest voor de hand liggende. Het gaat van opener en titelsong “Baby, Please Come Home” van Lloyd Price, “Be My Lovey Dovey”, het meest bekend door The Clovers, tot het afsluitende “Baby, What’s Wrong” van Jimmy Reed. Een album dat hoorbaar door kundige muzikanten is opgenomen en waar Jimmie op fabuleuze wijze laat horen hoe je een Stratocaster laat klinken. Zijn gitaarstijl is misschien wat minder opdringerig dat dan van zijn broer, maar daarmee ook minder luchtgitaarderig en puurder. Sterk is ook aan het album dat het klinkt alsof het ergens in de jaren vijftig/zestig opgenomen is. Baby, Please Come Home is een plaat die je kunt gebruiken om op zoek te gaan naar al het moois in de bluesgeschiedenis, als start naar de indrukwekkende mzuziek die Jimmie (zoals met The Fabulous Thunderbirds) zelf eerder al vastlegde, maar het is ook een plaat die zó, zonder meer te willen, gehoord mag worden. Vaughan levert een fijne bluesplaat af, en behoort hiermee nog steeds tot de eredivisie.

Last Music

File: Jimmie Vaughan – Baby, Please Come Home
File Under: Bluesbrother

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven