The Believers – Lucky You

the_believers-lucky_you.jpgEigenlijk zou alles tegenvallen wat je zou draaien na het geweldige concert van Claw Boys Claw, de afsluiter van het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Eerder op de dag was er Ilse DeLange, maar die had CBC niet nodig om tegen te vallen. “Have A Little Faith In Me”, lachend vertolken. Nee, ik geloof haar niet. Voor vertrek had ik de nog niet gedraaide cd Lucky You van The Believers geselecteerd om mee te gaan op de autotrip naar Zwolle. Een stoere man met tattoo’s en een vrouw die kijkt alsof ze de eigenlijke macht heeft. Dit leek me wel een vuig duo. Als ik iets verder had gekeken dan mijn neus lang was dan had ik gezien dat de release van CoraZong Records is en ik dus met een zeer hoge graad van waarschijnlijkheid alt.country in mijn handen had. Als het geluid dan zijn weg op de terugweg zoekt tussen het gebrom van de automotor door dan krijg ik de kriebels. Gatver, het lijkt Ilse wel. De cd gaat er dan ook al snel weer uit. Na een paar dagen onderneem ik een tweede poging en dan blijkt het allemaal wel mee te vallen. De platenmaatschappij wil mij laten geloven dat het duo Craig Aspen en Cynthia Frazzini de nieuwe Gram Parsons en Emmylou Harris zijn, maar dat lijkt me wel overdreven. Al is de samenzang een sterk punt van dit duo. Het duo doet het op deze cd trouwens niet alleen, er is hulp van Stevie Adamek (voornamelijk drums) en Bill Reynolds (bas). The White Stripes worden ook als referentie opgevoerd en dat lijkt me erg overdreven. Oké, er zitten rockelementen in het werk Lucky You, maar daarmee is het ook wel gezegd. Ik geloof ook graag dat de voorganger erg succesvol was in de diverse americana-verkooplijstjes. Maar de mix van Ray Kennedy (ook Steve Earle en Lucinda Williams) lijkt gericht op die van het grote publiek met de poppy alt.country-rock-sound. Ik zou The Believers dan ook graag geloven, maar het kwartje valt niet. Wel aardig, maar te vlak, te weinig bijzonder. Ook de cover van “You’ve Got Another Thing Comin'”, origineel van Judas Priest, verandert hier weinig aan. ‘I believe in Mother Nature’, zingen ze in het nummer “Mother Nature”. Ik ook, en dat is nou net het probleem met deze New Yorkers.


mij=Corazong / Heartselling / MML

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven